Google Geavanceerde Zoekfuncties

Omdat Google gebruikers zo snel mogelijk wil voorzien van het juiste antwoord, zijn er de laatste tijd veel zoekfuncties toegevoegd. Hierdoor tonen de zoekresultaten van Google in plaats van een website met het antwoord, nu zelf het antwoord op je vraag. Aangezien nog niet alle functies vlekkeloos werken, staan hieronder alleen de functies die in Nederland werkzaam zijn.

Rekensommen

Bij gebrek aan een rekenmachine biedt Google je de oplossing. Door simpelweg een som als zoekopdracht in te voeren krijg je snel het antwoord. Je kunt hierbij gebruik maken van -, +, /, *, ^, %, () en sqrt (vierkantswortel).

Zoekfunctie Calculator
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Eenheden omrekenen

Naast sommen maken, kun je ook eenheden omrekenen via Google. Eenheden zoals hoogte, gewicht, massa, afstand, snelheid en kracht zijn zodoende makkelijk om te zetten, door als zoekopdracht eenheid1 in eenheid2 in te voeren. Daarnaast kunnen ook valuta worden omgerekend, aan de hand van de meest recente wisselkoers. Gebruik hiervoor simpelweg valuta1 in valuta2.

Eenheden Omrekenen
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Weersverwachting

Als je wilt weten wat de weersverwachting voor de huidige en komende drie dagen is, dan kun je gebruik maken van de weersverwachting zoekfunctie. Je vult hiervoor simpelweg in weer locatie en krijgt dan onderstaand resultaat te zien.

Zoekfunctie Weersverwachting
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Zonsopgang/ Zonsondergang

Als je wilt weten hoe laat de zon ergens op gaat, gebruik dan zonsopgang locatie en je krijgt het onderstaande resultaat te zien. Om de tijd van zonsondergang te krijgen zoek je naar zonsondergang locatie.

Zoekfunctie Zonsopgang

Zoekfunctie Zonsondergang
Klik op n van de afbeeldingen om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Lokale Tijd

Een andere gemakkelijke functie is lokale tijd, waarmee je snel de tijd van een locatie naar keuze kunt zien. Je typt hiervoor tijd locatie, wat het volgende oplevert:

Zoekfunctie Lokale Tijd
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Definities

Soms wil je gewoon snel de betekenis van een bepaalde term opzoeken. Google biedt hiervoor de 'define' zoekoperator. Hiermee krijg je als eerste resultaat de betekenis van je gezochte zoekterm. Je krijgt onderstaand zoekresultaat door define zoekterm als zoekopdracht uit te voeren.

Dit filmpje over de 'define' zoekoperator legt het uit. (Opent in een popup).

Zoekfunctie Definitie
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Sportwedstrijden

Voor de echte sportfan is er de zoekfunctie sportwedstrijden, waarbij je de namen van twee teams invoert ( team1 - team2) waarna direct de laatste wedstrijd en score te zien zijn, alsmede de eerstkomende wedstrijd tussen de twee betreffende teams.

Zoekfunctie Sportwedstrijden
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Vluchtschema

En van de nieuwste functies is vluchtschema, waarmee je direct te zien krijgt wanneer de eerste vlucht naar een bepaalde locatie vertrekt. Je typt hiervoor vlucht van locatie1 naar locatie2, waarna je vervolgens dit te zien krijgt:

Zoekfunctie Vluchtschema
Klik op de afbeelding om direct naar de zoekopdracht te gaan.

Overige zoekfuncties

Naast bovenstaande functies zijn er nog een aantal geavanceerde zoekfuncties, die nog niet helemaal vlekkeloos werken, zoals:


Naast bovenstaande geavanceerde zoekfuncties, heeft Google ook een aantal erg handige zoekoperators, die het zoeken verder vergemakkelijken.


Kijk voor meer informatie over geavanceerd zoeken ook eens op: Google Tips en Trucs

SEO Woordenboek

Kom je een term tegen die je nog niet kent? Of wil je jouw SEO kennis eens testen, bekijk dan eens het SEO Woordenboek. Hier vind je alle relevante SEO-termen op n pagina samengevat.

SEO Tips

Meer leren over Google zoekoperators of geavanceerde zoekfuncties? Of ontdekken welke SEO Tools echt onmisbaar zijn? Bekijk dan eens onze SEO Tips.

Contactgegevens

  • SEOGRA
  • Email: info@seogra.nl
  • Telefoon: +31620685620
  • Adres: Heereweg 379
  • Postcode: 2161cb Lisse

Deel deze pagina